امنیت شبکه چیست؟

امنیت شبکه چیست؟

اگر میخواهید بدانید امنیت شبکه چیست، امنیت شبکه از شبکه و داده‌های شما در برابر نفوذ، رخنه‌ها و تهدیدهای دیگر محافظت می‌کند. این اصطلاح گسترده و جامع به سخت‌افزارها، نرم‌افزارها، فرآیندها، قوانین و تنظیماتی اشاره دارد که به استفاده از شبکه، دسترسی‌پذیری و حفاظت کلی در برابر تهدیدها مربوط می‌شوند. امنیت شبکه شامل کنترل دسترسی، نرم‌افزارهای ویروس‌یابی و ضدویروس، امنیت برنامه‌های کاربردی، تحلیل شبکه، انواع امنیت مرتبط با شبکه (مانند امنیت نقطه پایانی، وب، و بی‌سیم)، فایروال‌ها، رمزگذاری VPN و موارد دیگر می‌شود.

مزایای امنیت شبکه

امنیت شبکه نقشی اساسی در حفاظت از داده‌ها و اطلاعات مشتریان، ایمن نگه داشتن اطلاعات اشتراکی، تضمین دسترسی مطمئن و عملکرد پایدار شبکه، و مقابله با تهدیدهای سایبری دارد. یک راه‌حل امنیت شبکه که به‌خوبی طراحی شده باشد، هزینه‌های اضافی را کاهش داده و سازمان‌ها را در برابر خسارات پرهزینه ناشی از نفوذ به داده‌ها یا سایر حوادث امنیتی محافظت می‌کند. همچنین، اطمینان از دسترسی قانونی به سیستم‌ها، برنامه‌ها و داده‌ها، موجب بهبود عملیات تجاری و ارائه خدمات و محصولات به مشتریان می‌شود.

"</p

 

انواع حفاظت‌های امنیت شبکه

فایروال (Firewall) 

فایروال‌ها وظیفه کنترل ترافیک ورودی و خروجی شبکه را بر اساس قوانین امنیتی از پیش تعیین‌شده بر عهده دارند. آن‌ها ترافیک نامطلوب را مسدود کرده و جزء ضروری در محاسبات روزمره محسوب می‌شوند. امنیت شبکه به شدت به فایروال‌ها، به ویژه نسل جدید فایروال‌ها (Next Generation Firewalls)، وابسته است که بر جلوگیری از بدافزارها و حملات در لایه‌های برنامه تمرکز دارند.

تقسیم‌بندی شبکه (Network Segmentation)

تقسیم‌بندی شبکه، مرزهایی میان بخش‌های مختلف شبکه ایجاد می‌کند که دارایی‌های موجود در هر بخش دارای عملکرد، خطر یا نقش مشترکی در سازمان هستند. به عنوان مثال، دروازه محیطی شبکه یک شرکت را از اینترنت جدا می‌کند. این امر تهدیدات احتمالی خارج از شبکه را دفع کرده و داده‌های حساس سازمان را در داخل نگه می‌دارد. سازمان‌ها می‌توانند با تعریف مرزهای داخلی بیشتر، امنیت و کنترل دسترسی بهتری را فراهم کنند.

کنترل دسترسی (Access Control)

کنترل دسترسی مشخص می‌کند که چه افرادی یا گروه‌ها و چه دستگاه‌هایی به برنامه‌ها و سیستم‌های شبکه دسترسی دارند و دسترسی‌های غیرمجاز یا تهدیدات احتمالی را مسدود می‌کند. یکپارچه‌سازی با محصولات مدیریت هویت و دسترسی (IAM) امکان شناسایی قوی کاربران را فراهم می‌کند و سیاست‌های کنترل دسترسی مبتنی بر نقش (RBAC) اطمینان می‌دهند که تنها افراد و دستگاه‌های مجاز به دارایی‌ها دسترسی دارند.

مدل امنیتی Zero Trust

مدل امنیتی Zero Trust تصریح می‌کند که کاربران باید فقط به میزان دسترسی و مجوزهایی که برای انجام وظایف خود نیاز دارند، دسترسی داشته باشند. این رویکرد کاملاً با راه‌حل‌های سنتی مانند VPN که دسترسی کامل به شبکه هدف می‌دهند، متفاوت است. Zero Trust Network Access (ZTNA) یا Software-defined Perimeter (SDP) دسترسی دقیق به برنامه‌های سازمانی را برای کاربران مورد نیاز فراهم می‌کند.

VPN دسترسی از راه دور (Remote Access VPN)

VPN دسترسی از راه دور، دسترسی ایمن به شبکه یک شرکت را برای کاربران یا مشتریان راه دور مانند دورکاران، کاربران موبایل و مصرف‌کنندگان اکسترانت فراهم می‌کند. هر کاربر معمولاً نرم‌افزار کلاینت VPN را نصب کرده یا از یک کلاینت مبتنی بر وب استفاده می‌کند. یکپارچگی و امنیت اطلاعات حساس از طریق احراز هویت چندعاملی، اسکن تطبیق‌پذیری نقاط پایانی و رمزنگاری داده‌های انتقال‌یافته تضمین می‌شود.

امنیت ایمیل (Email Security)

امنیت ایمیل شامل هر فرآیند، محصول و خدماتی است که برای حفاظت از حساب‌های ایمیل و محتوای آن‌ها در برابر تهدیدهای خارجی طراحی شده است. اگرچه بسیاری از ارائه‌دهندگان ایمیل ویژگی‌های امنیتی داخلی دارند، اما این ویژگی‌ها ممکن است برای جلوگیری از دسترسی مجرمان سایبری به اطلاعات شما کافی نباشند.

جلوگیری از نشت اطلاعات (Data Loss Prevention – DLP)

DLP رویکردی در امنیت سایبری است که با ترکیب فناوری و بهترین روش‌ها از افشای اطلاعات حساس سازمان، به‌ویژه داده‌های قابل تنظیم مانند اطلاعات هویتی شخصی (PII) و داده‌های مرتبط با مقررات مانند HIPAA، SOX و PCI DSS جلوگیری می‌کند.

سیستم‌های پیشگیری از نفوذ (Intrusion Prevention Systems – IPS)

تکنولوژی‌های IPS توانایی شناسایی یا جلوگیری از حملات امنیتی شبکه مانند حملات brute force، حملات Denial of Service (DoS) و بهره‌برداری از آسیب‌پذیری‌های شناخته‌شده را دارند. این سیستم‌ها می‌توانند قبل از اعمال اصلاحیه امنیتی، حملات را به سرعت مسدود کنند.

محیط ایزوله‌سازی (Sandboxing)

Sandboxing یک روش امنیت سایبری است که در آن کدها یا فایل‌ها در محیطی ایزوله اجرا می‌شوند که شبیه به محیط‌های عملیاتی کاربران است. این روش، رفتار فایل‌ها یا کدها را هنگام اجرا بررسی کرده و از ورود تهدیدها به شبکه جلوگیری می‌کند. به عنوان مثال، بدافزار موجود در فایل‌هایی مانند PDF، Microsoft Word، Excel و PowerPoint را می‌توان به طور ایمن شناسایی و مسدود کرد.

امنیت شبکه در مقیاس گسترده (Hyperscale Network Security)

امنیت مقیاس گسترده توانایی یک معماری برای مقیاس‌پذیری متناسب با افزایش تقاضای شبکه را دارد. این راه‌حل شامل استقرار سریع و تغییر مقیاس به بالا یا پایین برای برآورده کردن نیازهای امنیت شبکه است. با یکپارچه‌سازی منابع شبکه و پردازش در یک سیستم نرم‌افزاری، می‌توان از تمام منابع سخت‌افزاری موجود در یک راه‌حل خوشه‌ای به طور کامل استفاده کرد.

امنیت شبکه ابری (Cloud Network Security)

با توجه به اینکه برنامه‌ها و بارهای کاری دیگر به صورت انحصاری در مراکز داده محلی میزبانی نمی‌شوند، حفاظت از مراکز داده مدرن نیاز به انعطاف‌پذیری و نوآوری بیشتری دارد. راه‌حل‌های نرم‌افزارمحور شبکه (SDN) و شبکه گسترده نرم‌افزارمحور (SD-WAN) امنیت شبکه را در استقرارهای خصوصی، عمومی، هیبریدی و فایروال به‌عنوان سرویس (FWaaS) در محیط‌های ابری فراهم می‌کنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *